Gazze Şeridi'nden İsrail'i hedef alan saldırılar devam ederken İsrail yönetiminden geniş çaplı bir operasyon yapılabileceği sinyalleri geliyor.
Mısır'ın arabuluculuğunda sağlanan ateşkesin süresi cuma günü dolmuş ve Cumartesi günü İsrail'e 30 kadar roket ve havantopu atılmıştı. İslami Cihad'ın üstlendiği saldırılar bugün de sürdü ve bir İsrailli işçi roket saldırısında yaralandı.
Gazze'ye hemen bir operasyon düzenlenmesi çağrılarına soğukkanlı yaklaşan Olmert Filistinli grupları uyardı. Abbas, "Sorumlu bir hükümet savaşa girmekten memnun olmaz ancak bundan da kaçınamaz" diye konuştu.
İsrail Dışişleri Bakanı ve Kadima Partisi lideri Tzipni Livni, Şubat ayındaki seçimlerden Başbakan olarak çıkması durumunda, Gazze'deki Hamas yönetimini "devireceğini" açıkladı.
