RSS RSS | ARAMA Jurnal'de ARA
jurnal.net
16-03-2009, Pazartesi
Jurnal.NET
Pakistan siyasi krizin eşiğinde
Muhalif lider Navaz Şerif ev hapsine alındı, karara uymayan Şerif evinden ayrıldı. Lahor'da çatışmalar yaşandı.
Pakistan'ın eski başbakanlarından, muhalefet lideri Navaz Şerif, ev hapsine alındı ancak Şerif uygulamaya uymayarak evinden ayrıldı. Muhalefet lideri Şerif, başkentte büyük bir protesto gösterisi düzenleyeceklerini duyurmuş, hükümet de terörist saldırılar olabileceği gerekçesiyle gösteriyi yasaklayacağını açıklamıştı.

Navaz Şerif'in evi de, Pakistan polisi tarafından çembere alındı ve muhalif liderin üç gün göz hapsinde tutulacağı bildirildi. Ancak hükümetin kararına meydan okuyan Navaz Şerif, evinden ayrıldı.

Lahor'da tansiyon yükseldi

Şerif, Lahor'daki villasından ayrılmadan önce yandaşlarına hitaben yaptığı konuşmada, ev hapsinin yasa dışı ve ahlaka aykırı olduğunu söyledi. Muhalif lider hükümet aleyhindeki protesto gösterilerinin de devam edeceğini vurguladı.

Lahor kentinde yapılan hükümet karşıtı gösteride ise eylemcilerle polis arasında çatışma çıktı. Polisin, taş atan göstericilere göz yaşartıcı bombayla karşılık verdiği çatışmada bir kişi yaralandı.

Bu arada, Lahor'da polis, göstericilerin lideri Aitzaz Ahsan'ı da üç gün ev hapsine aldı.


YORUMUNUZ:
Misafir kullanıcı adı ile 500 karakter yazabilirsiniz. 500 karakter hakkınız kaldı.
Dünya En Çok Okunanlar
ANA SAYFA  |   TÜRKİYE  |   DÜNYA  |   EKONOMİ  |   MEDYA  |   YAŞAM  |   TEKNOLOJİ  |   SPOR  |   ARAŞTIRMA  |   RSS  |   KÜNYE
Copyright © 2000 - 2011 JURNAL.NET, Tüm hakları saklıdır