RSS RSS | ARAMA Jurnal'de ARA
jurnal.net
23-11-2009, Pazartesi
Jurnal.NET
Barzani, Kürt ordusu istiyor
Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Yönetim'in Başkanı Mesud Barzani'nin, bölgede "birleşik bir Kürt ordusu" oluşturmak istediği açıklandı.
Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Yönetim'in Başkanı Mesud Barzani'nin bürosundan yayımlanan bildiride, Barzani'nin, bölgede "birleşik bir Kürt ordusu" oluşturmak istediği ve Amerikan askeri delegasyonuyla Erbil'de yaptığı görüşmede dile getirdiği belirtildi.

Bildiriye göre, Barzani, Irak'ın kuzeyinde temmuz ayındaki seçimlerden sonra tüm partilerin anlaşmaya varmasının ardından bölgede, çekirdeği peşmergelerden oluşacak birleşik bir ordu kurulması kararının alındığını söyledi.

Bunun "kendi düşlerinden biri ve halkın da dileği olduğunu" savunan Barzani, bölgedeki güçleri birleştirmek için ABD'nin yardımına ihtiyaç duyduklarını, bunun modern ve uluslararası kriterlere göre yapılacağını kaydetti.

Amerikan delegasyonundan Tümgeneral Michael Barbero da ABD ordusunun, Irak silahlı kuvvetlerini destekleme çabalarını ve Iraklı federal güçlerle peşmergeleri yakınlaştırma konusundaki rolünü sürdüreceğini ifade etti.


ETİKETLER: abd , barzani , ırak , kuzey , kürt , mesud , ordu , peşmerge
YORUMUNUZ:
Misafir kullanıcı adı ile 500 karakter yazabilirsiniz. 500 karakter hakkınız kaldı.
Dünya En Çok Okunanlar
ANA SAYFA  |   TÜRKİYE  |   DÜNYA  |   EKONOMİ  |   MEDYA  |   YAŞAM  |   TEKNOLOJİ  |   SPOR  |   ARAŞTIRMA  |   RSS  |   KÜNYE
Copyright © 2000 - 2011 JURNAL.NET, Tüm hakları saklıdır