RSS RSS | ARAMA Jurnal'de ARA
jurnal.net
12-11-2009, Perşembe
Jurnal.NET
Tüm hesap numaraları değişiyor
Bankalardaki hesap numaraları IBAN yani Uluslararası Banka Hesap numaralarına dönüştürülüyor.
Bankacılık sektörü hareketli günler yaşıyor. Avrupa Birliği'ne uyum çerçevesinde birçok yeni uygulama hayata geçiyor. Merkez Bankası, tüm bankaları belli bir standartta buluşturacak Uluslararası Banka Hesap Numarası uygulaması için düğmeye bastı.

Merkez Bankası'nın öncülüğünde yapılan çalışmayla, tüm bankalardaki hesap numaraları IBAN, yani Uluslararası Banka Hesap numaralarına dönüştürülecek.

1 Ocak 2010 tarihinden itibaren tüm para transferlerinde sadece, 26 haneden oluşan bu yeni hesap numaraları kullanılabilecek.

Müşteriler yeni numalaralarını, hesaplarının bulunduğu bankaların şubelerinden, ya da internet bankacılığı ile öğrenebilecek.

IBAN uygulaması ile ulusal ve uluslararası ödeme işlemlerinde para transferleri daha hızlı ve daha doğru bir şekilde yapılabilecek.


YORUMUNUZ:
Misafir kullanıcı adı ile 500 karakter yazabilirsiniz. 500 karakter hakkınız kaldı.
Ekonomi En Çok Okunanlar
ANA SAYFA  |   TÜRKİYE  |   DÜNYA  |   EKONOMİ  |   MEDYA  |   YAŞAM  |   TEKNOLOJİ  |   SPOR  |   ARAŞTIRMA  |   RSS  |   KÜNYE
Copyright © 2000 - 2011 JURNAL.NET, Tüm hakları saklıdır