RSS RSS | ARAMA Jurnal'de ARA
jurnal.net
09-10-2009, Cuma
Jurnal.NET
TGC'den 'magazin' açıklaması
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, magazin gazetecileri konusunda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.
Son günlerde magazin basınıyla ilgili yaşanan tartışmaları değerlendiren TGC Başkanı Orhan Erinç, ''Haber kaynakları ile magazin gazetecileri arasında yaşanan sürtüşmeler, son günlerde kaba kuvvete başvurma gibi onaylanamayacak bir düzeye dönüşmüştür.

Haber kaynağı olma niteliği kazanmış meslek mensuplarının ve onları izleyen magazin gazetecilerinin zaman zaman sağduyudan uzak davranışları kamuoyunu da rahatsız edecek olayların yaşanmasına neden olmaktadır.

Magazin gazetecilerinin görevlerini meslek ilkelerini zorlamadan yapmaları, haber kaynaklarının da konumlarının bilincinde olmaları gerektiğini anımsatmak isterim'' dedi.


YORUMUNUZ:
Misafir kullanıcı adı ile 500 karakter yazabilirsiniz. 500 karakter hakkınız kaldı.
Medya En Çok Okunanlar
ANA SAYFA  |   TÜRKİYE  |   DÜNYA  |   EKONOMİ  |   MEDYA  |   YAŞAM  |   TEKNOLOJİ  |   SPOR  |   ARAŞTIRMA  |   RSS  |   KÜNYE
Copyright © 2000 - 2011 JURNAL.NET, Tüm hakları saklıdır