RSS RSS | ARAMA Jurnal'de ARA
jurnal.net
19-05-2009, Salı
Jurnal.NET
Türkan Saylan son yolculuğuna uğurlandı
Prof. Türkan Saylan için ilk törenin yapıldığı Lütfi Kırdar'da binlerce kişi salonun dışında kaldı. Teşvikiye Camii'nde insan seli caddelere taşarken, Saylan'ın toprağa verildiği Zincirlikuyu Mezarlığı'na ulaşılması 2 saati buldu.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, onbinlerce kişinin katıldığı törenle İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Cumhuriyetin aydınlık yüzü Prof. Dr. Türkan Saylan'ı son yolculuğuna uğurlamak için on binlerce kişi Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'ndeki törende buluştu.

Saylan'ın cenazesi, çok sevdiği papatyalar ve alkışlar eşliğinde törenin yapılacağı salona getirildi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin verdiği burslarla eğitimlerini sürdürme şansı bulan gençler de törendeydi.


Derneğin düzenlediği kurslarda okuma-yazma öğrenen, bununla yetinmeyip 2 de kitap yazan Zeynep Baygören'in sözleri ise salondan büyük alkış aldı.

Baygören "Bu derneğe, bu büyük insana çok şey borçluyum. Ömür boyunca hocam, sizin yolunuzdayım. Yılmayacağım, yazacağım. Aydınlık günler için, çevreme de aşılayacağım" dedi.

Tören sonrası Prof. Dr. Türkan Saylan'ın cenazesi, alkışlar eşliğinde bir kortejle Teşvikiye Camii'ne taşındı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun'un da katıldığı Teşvikiye Camii'ndeki namazdan sonra Türkan Saylan'ın cenazesi yine kortej eşliğinde götürüldüğü Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.


Son 1 Yorum
Misafir | 21-05-2009 18:03:33
ALAH affetsin birilerinin gunahini ahini aldiysan
YORUMUNUZ:
Misafir kullanıcı adı ile 500 karakter yazabilirsiniz. 500 karakter hakkınız kaldı.
Türkiye En Çok Okunanlar
ANA SAYFA  |   TÜRKİYE  |   DÜNYA  |   EKONOMİ  |   MEDYA  |   YAŞAM  |   TEKNOLOJİ  |   SPOR  |   ARAŞTIRMA  |   RSS  |   KÜNYE
Copyright © 2000 - 2011 JURNAL.NET, Tüm hakları saklıdır