RSS RSS | ARAMA Jurnal'de ARA
jurnal.net
19-08-2009, Çarşamba
Jurnal.NET
Öğretmen atamalarında takvim belirlendi
14 Eylül'de eğitim ordusuna yaklaşık 15 bin öğretmen daha katılacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın atayacağı öğretmenlerin 10 bini sözleşmeli, 5 bini de kadrolu olacak.
Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamaları için takvimi belirledi. Başvurular 31 Ağustos-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Ardından öğretmen olabilemek umuduyla binlerce aday atamaların yapılacağı 14 Eylül'ü heyecanla beklemeye başlayacak.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: Çubukçu, "15 bin öğretmen atayacağız. Bunların 10 bini yaklaşık sözleşmeli olacak, 5 bini de kadrolu olarak atanacak. Bu bizim maliyeden daha önceden aldığımız kadrolardı. Biliyorsunuz benim bir açıklamam var bakan olarak bundan sonra sözleşmeli öğretmen almayacağız diye. Bu Ağustos sürecinden sonra, ikinci etap sözleşmelileri kadrolu olarak alacağız." diye konuştu.

Okul öncesi eğitimin 32 ilde zorunlu hale getirildiğini hatırlatan Milli Eğitim bakanı Çubukçu, atanacak kadroların büyük bir çoğunluğunun okul öncesi eğitim için ayrılacağını belirtti.


YORUMUNUZ:
Misafir kullanıcı adı ile 500 karakter yazabilirsiniz. 500 karakter hakkınız kaldı.
Türkiye En Çok Okunanlar
ANA SAYFA  |   TÜRKİYE  |   DÜNYA  |   EKONOMİ  |   MEDYA  |   YAŞAM  |   TEKNOLOJİ  |   SPOR  |   ARAŞTIRMA  |   RSS  |   KÜNYE
Copyright © 2000 - 2011 JURNAL.NET, Tüm hakları saklıdır