Sağlık Bakanlığı, ilköğretim okulunda yaşanan durumu, "Beklenen ikinci salgın dalgası değil, küçük lokal bir salgın" olarak nitelendirdi. Okuldaki öğrenci ve velilerden numune alınmasına devam edildi.
Sağlık Bakanlığı Temel sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seracettin Çom, tettkikler neticesinde vaka sayısının artabileceğini, ancak hastaların iyi durumda olduğunu, evde gözlem altına alındığını, hastaneye yatmayı gerektiren ağır bulgular olmadığını söyledi. Seracettin Çom, hastalarla temas edenlerin sağlık ekiplerince izlendiğini, fazla büyümeden, bir başka mahalleye sıçramadan önlenmeye çalışıldığını sözlerine ekledi.
Hastalığın başka okullarda çıkma ihtimaline karşı Sağlık Bakanlığı ile koordineli çalışan Milli Eğitim Bakanlığı, "En kötü senaryoya hazırız" mesajı verdi.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, eğitime ara verilen dönemlerde, eğitimin telafi eğitimi olarak veya eğitimin daha uzun süreli kapatılmasını gerektiren bir durumun doğması durumunda yayın yoluyla derslerin devamını sağlayacak tedbirlerin alındığını, bu yayının da TRT'den olmasının planlandığını söyledi.
Sömestr tarihinin erkene çekilmesi ise domuz gribinin yayılma hızına göre belirlenecek.
