RSS RSS | ARAMA Jurnal'de ARA
jurnal.net
22-11-2009, Pazar
Jurnal.NET
Eğitime domuz gribi engeli
Anadolu Üniversitesi, domuz gribinin yayılmasını önlemek amacıyla üç gün süreyle eğitime ara verdi. Bilecik, Kütahya, Sivas ile Çanakkale'nin Çan ilçesinde de domuz gribi dolayısıyla okullar Kurban bayramı sonuna kadar tatil edildi.
Anadolu Üniversitesi, domuz gribinin yayılmasını önlemek amacıyla üç gün süreyle eğitime ara verdi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi'den konuyla ilgili olarak yapılan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Üniversitemiz Hastanesi Başhekimliğinden alınan bilgi doğrultusunda son günlerde Poliklinikler ile Acil Servise yüksek sayılarda özellikle öğrenci hasta müracaatlarının olması ve öğrencilerimizin devamsızlıktaki büyük artışı nedeni ve gribal enfeksiyonun daha fazla yayılmasını önlemek amacıyla, Kurban Bayramı tatili öncesinde, Yönetim Kurulu kararı ile 23-24-25 Kasım 2009 tarihlerinde üç gün süreyle eğitime ara verilmiştir."

Bilecik'te ve Kütahya'da okullar tatil

Bilecik, Kütahya ve Sivas Valilikleri, son günlerde soğuk algınlığı vakalarındaki artışlar ve sağlıklı çocukları korumak için okullarda tatil kararı aldı. Her üç ilde öğrenciler 1 Aralık Salı günü ders başı yapacak.

Çanakkale'nin Çan ilçesindeki ilköğretim okulları da bir öğretmen ve 3 öğrencide domuz gribi virüsü tespit edilmesi üzerine bayram sonuna kadar tatil edildi.

Virüs tespit edilen öğretmen ve öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.


YORUMUNUZ:
Misafir kullanıcı adı ile 500 karakter yazabilirsiniz. 500 karakter hakkınız kaldı.
Türkiye En Çok Okunanlar
ANA SAYFA  |   TÜRKİYE  |   DÜNYA  |   EKONOMİ  |   MEDYA  |   YAŞAM  |   TEKNOLOJİ  |   SPOR  |   ARAŞTIRMA  |   RSS  |   KÜNYE
Copyright © 2000 - 2011 JURNAL.NET, Tüm hakları saklıdır