RSS RSS | ARAMA Jurnal'de ARA
jurnal.net
20-02-2010, Cumartesi
Jurnal.NET
TEKEL işçileriyle dayanışma yürüyüşü
Ankara ikinci kez TEKEL işçilerine destek eylemine sahne oldu. Çeşitli illerden gelen sendika üyesi binlerce vatandaş Sakarya Meydanı'nı doldurdu. Eyleme bazı sanatçılar da destek verdi.

Eylem için değişik illerden gelen gruplan sabah saatlerinde toplandı. Yaklaşık 20 bin kişilik grup, TEKEL işçilerinin 69 gündür eylemlerini sürdürdüğü Sakarya Caddesine doğru yürüyüşe geçti. Ankara Valiliği'nin eylemi "yasa dışı" ilan etmesine karşın yürüyüş esnasında her hangi bir müdahale olmadı. Hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren pankartların yeraldığı eylemde, "Tayyip Baksana kaç kişiyiz saysana", "Birleşe birleşe kazanacağız" gibi sloganlar atıldı. Eyleme Ankara polisinin yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Sanatçılar da yürüdü

Eyleme Tarık Akan, Rutkay Aziz, Nejat Yavaşoğulları, Nedim Saban gibi sanatçılar da destek verdi. Akan, Tekel işçilerinin demokrasi mücadelesi yürüttüklerini, bu mücadelelerinde Tekel işçilerinin yalnız bırakılmaması gerektiğini söyledi. Başbakan'ın İstanbul'da sanatçılar ile bir araya geleceği kahvaltılı toplantıya neden katılmadığı sorulan Akan ve Aziz, "İşçilerle dayanışma içinde olmayı daha çok önemsediklerini" anlattı.

Oturma eylemi başladı

Yürüyen gruplar Sakarya Caddesinde Tekel işçileriyle birleşti. Caddeye bakan ara sokaklarında kalabalık tarafından doldurulduğu oturma eylem öğlen saatlerinde Tekgıda-İş Sendikası Başkanı Mustafa Türkel'in konuşmasıyla başladı. Türkel konuşmasında, "Hak alma eylemlerini daha da genişleteceklerininin" işaretlerini verdi. Türkel, 22 Şubatta konfederasyonların genel başkanlarının bir araya gelerek, mücadelenin kalan kısmının nasıl yürütüleceğine dair karar alacaklarını bildirdi. Türkel'in açıklamasıyla oturma eylemi başladı. Caddedeki binalara ve ara sokaklara işçilere destek mesajı içeren pankartlar asıldı.


Son 2 Yorum
Misafir | 23-02-2010 19:01:18
üreten biziz yönetende bizolacağız yaşasın sınıf dayanışması
Misafir | 21-02-2010 21:40:58
Emege saygı , işci sınıfına her zaman tam destek.Bu ülkenin üretmeye ve yerli sermayeye ihtiyacı var.İşçilerimizin yanındayız.srdl
YORUMUNUZ:
Misafir kullanıcı adı ile 500 karakter yazabilirsiniz. 500 karakter hakkınız kaldı.
Türkiye En Çok Okunanlar
ANA SAYFA  |   TÜRKİYE  |   DÜNYA  |   EKONOMİ  |   MEDYA  |   YAŞAM  |   TEKNOLOJİ  |   SPOR  |   ARAŞTIRMA  |   RSS  |   KÜNYE
Copyright © 2000 - 2011 JURNAL.NET, Tüm hakları saklıdır