RSS RSS | ARAMA Jurnal'de ARA
jurnal.net
19-08-2010, Perşembe
Jurnal.NET
MGK İstanbul'da toplandı
Devletin zirvesi İstanbul'da Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki Milli Güvenlik Kurulu'nda bir araya geldi. MGK öncesi Başbakan Erdoğan, 7 bakan ve 2 müsteşarla bir toplantı yaptı.
Devletin zirvesini buluşturan Milli Güvenlik Kurulu’nun adresi bu kez İstanbul’daki Harp Akademileri Komutanlığı’ydı. MGK öncesi Başbakan Erdoğan Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde kurul üyesi 7 bakanla biraraya geldi. İki saat süren toplantıya MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler de katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ son kez katılırken, halefi Işık Koşaner de masaya son kez Kara Kuvvetleri Komutanı sıfatı ile oturdu. Jandarma Genel Komutanlığı’nı devralacak olan Orgeneral Necdet Özel ise kurulun en yeni üyesiydi.

Toplantının öncelikli gündemi yine terörle mücadeleydi. Ayrıca bölgede görev yapan personelin yapısının gözden geçirilmesi ve mücadelenin profesyonel birliklerce yapılmasına ilişkin çalışmalardaki son durum da toplantıda ele alındı.

Irak’tan Amerikan askerinin çekilme süreci de görüşülen konular arasındaydı. Türkiye’nin sürece katkısı ile Amerikan askerinin çekilmesi sonrasında bölgede yaşanabilecek gelişmeler de değerlendirildi.

Toplantının ilk bölümüne Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler de katıldı.


YORUMUNUZ:
Misafir kullanıcı adı ile 500 karakter yazabilirsiniz. 500 karakter hakkınız kaldı.
Türkiye En Çok Okunanlar
ANA SAYFA  |   TÜRKİYE  |   DÜNYA  |   EKONOMİ  |   MEDYA  |   YAŞAM  |   TEKNOLOJİ  |   SPOR  |   ARAŞTIRMA  |   RSS  |   KÜNYE
Copyright © 2000 - 2011 JURNAL.NET, Tüm hakları saklıdır