RSS RSS | ARAMA Jurnal'de ARA
jurnal.net
22-08-2010, Pazar
Jurnal.NET
Öğretmen atamaları ertelenmeyecek
MEB, 31 Ağustos'taki öğretmen atamalarının yapılacağını açıkladı.
KPSS tartışmaları devam ederken öğretmen adaylarının merakla beklediği açıklama Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık 31 Ağustos’ta yapılacak olan 30 bin öğretmen atamasının iddialar kanıtlanmadan ertelenmeyeceğini açıkladı. Diğer kamu kurumları da personel alımı için duyurularını yaptı.

Kamu Personeli Seçme Sınavının sonuçları tartışılmaya devam ediyor. 800 binden fazla memur adayı ÖSYM’den gelecek haberi dört gözle bekliyor. Zira KPSS puanı ile memur alacak kurumlar duyurularını yaptı.

Devlet kurumları ile üniversiteler binlerce kişinin iş kapısı olacak. 19 kurum ise özürlü kadrolarına 2 bin 378 eleman alımı yapacak. Ancak atamalarda belirleyici olan KPSS’deki düğüm hala çözülemedi.

Eğitim bilimleri sorularının çalındığı iddialarıyla başlayan tartışma puanların yanlış hesaplandığı iddiasıyla büyüdü. Sonuçları araştırmaya başlayan ÖSYM’nin araştırmasını ne zaman bitireceği belli değil.

Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı, KPSS ile ilgili iddialar sebebiyle 30 bin öğretmen atamasının iptal edilmeyeceğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, iddialar kanıtlandığı takdirde suçluların atamasının iptal edilerek yeni atamaların yapılacağı belirtildi.


ETİKETLER: aday , atama , eğitim , kpss , meb , memur , öğretim , öğretmen , ösym
YORUMUNUZ:
Misafir kullanıcı adı ile 500 karakter yazabilirsiniz. 500 karakter hakkınız kaldı.
Türkiye En Çok Okunanlar
ANA SAYFA  |   TÜRKİYE  |   DÜNYA  |   EKONOMİ  |   MEDYA  |   YAŞAM  |   TEKNOLOJİ  |   SPOR  |   ARAŞTIRMA  |   RSS  |   KÜNYE
Copyright © 2000 - 2011 JURNAL.NET, Tüm hakları saklıdır